Свет

МУЊЕВИТА АКЦИЈА РУСА: Украјинци опкољени

Најновије вести из Курска говоре да су Руси потисли украјинске снаге чак до места Свердликово, које је тек пар километара удаљено од Суџе, те да прети потпуно окружење снага Кијева. Истовремено, руска група Север наводи да је поразила формације осам украјинских бригада у пограничним областима Курске области и осујетила покушаје напада.

Ако Руси ослободе Свердликово, биће на само десетак километара од другог крака руске офанзиве јужно од Суџе. Тада ће читав контингент украјинских снага пасти у окружење.

Свердликово се налази на путу Корењево – Суџа. Тај потез је критичан за све јединице које се налазе северно и у околини овог пута.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Чак и да се Руси не споје са својим јужним краком, који прави напредак јужно од Суџе, много украјинских војника ће се наћи у обручу.

Руси: Спречили смо контранападе Украјинаца
Уз то, руско Министарство одбране саопштило је да је спречен нови напад Украјинаца у Курску.

-Јединице групе снага Север наставиле су са извођењем офанзивних дејстава, током којих су поразиле формације 22, 41. и 115. механизоване бригаде, 17. тенковску, 82. ваздушно-јуришну бригаду и 1. бригаду Збора народне гарде, као и 112. 129. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Љубимовка, Дарјино, Зелени Шљак, Николаево-Дарино, Толсти Луг, Мала Локња и Плехово – наводи се у саопштењу руског министарства.

Поред тога, у протекла 24 сата јединице групе Север су осујетиле покушаје контранапада у правцу Кремјана, Љубимовке и Мале Локње.

Као резултат тога, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 30 војника, уништена су два борбена оклопна возила, самоходна артиљеријска јединица 2С1 Гвоздика и три возила, додало је министарство.

Извор: Танјуг/Срна

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ