Србија

ТУЖНА ВЕСТ: Преминула наша чувена глумица, сви смо је обожавали (ФОТО)

Глумица Радмила Живковић преминула је у 72. години у Београду, потврђено је из Народног позоришта.

Радмила Живковић (Крушевац, 14. јануар 1953) била је филмска, позоришна и телевизијска глумица. Каријеру је почела крајем шездесетих, да би отад играла у неколико десетина филмова.

Фото: Јутјуб

Најпознатији међу њима су Наивко, Сабирни центар, Мртав ’ладан и Полажајник. Позната је и по улогама Ђилде у ТВ серији Срећни људи, Јованке Љутић у Стижу долари, али и по Улици липа, где је играла главну улогу. Живковићева је свакако била најпознатија као тетка Дока у великом биоскопском хиту Зона Замфирова.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Комшије Радмиле Живковић откриле детаље

Глумица Радмила Живковић рођена је у Крушевцу, а екипа емисије „Метар мога села“ посетила је недавно њено родно место где су комшије пред нашим камерама откриле непознате детаље глумициног живота.

– Па како не знам, она је моја школска другарица – истакла је једна Крушевљанка која нам је испричала много детаља из живота глумице.

– Она је ту живела са бабом, оцем, мајком и братом – рекао је тада један господин, док нам је Радмилин друг из средње школе рекао:

– Брат јој је умро…

О томе како је изгледао живот најпознатије глумице из Крушевца присетиле су се њене комшије.

– Долазила је, касније је кућу продала – истакла је један комшиница, а детаљ из њене младости открио нам је суграђанин који је био вољан да говори пред камерама Блиц телевизије:

– Радмила Живковић је возила пони бицикл, и онда стане и убоде цигару, са стране.

Радмили Живковић је изненада позлило уочи представе, а више о томе прочитајте у одвојеном тексту.

Извор: Нова

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ