Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! НАТО возила упадају у Русију!

Украјина је извшила нову инвазију на територију Русије НАТО теноквима немачке производње „леопард“ и борбеним возилима „мардер“. Тренутно врше пробој према насељу Глушково у Курској области, јављају руски ратни дописници.

Команда Оружаних снага Украјине (ОСУ) наставља покушаје пробоја према селу Веселоје у Глушковском рејону, с намером да ударе у позадину руским трупама које напредују у Кореневском рејону.

Тренутно колоне непријатељске борбене технике нападају кроз погранично насеље Нови Пут у правцу Обуховке. Украјинске снаге покушавају да пробију линије одбране како би стигле до стратешки важних позиција, али наилазе на жесток отпор.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

На путу украјинских снага нашле су се снаге кримског и ивановског десанта, које пружају активну одбрану.

ОСУ већ трпе значајне губитке и губе офанзивни замах под притиском руске одбране. Украјина се суочава с добро припремљеним и мотивисаним јединицама, што значајно смањује њихове шансе за успех у овој операцији.

Ситуација на Курском фронту остаје напета, док руске трупе сигурно држе своје положаје, одбијају све нападе и не дозвољавају непријатељу да пробије у дубину територије.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ