Свет

НЕМЦИ ПРИЗНАЛИ! „Руска војска незаустављива, Украјинци немају шансе, ситуација много гора него што је представљају“

Руси су пре неколико дана кренули у контраофанзиву против украјинских снага у Курској области у Русији, и брзо постигле одређени успех. То је примећено на Западу.

Према речима немачког аналитичара и стручњака Билда, Јулијана Репкеа, контранапад руских трупа у региону Курск био је успешан за Москву. Руске јединице пробиле су украјинску одбрану, и истовремено уклониле са истока претњу њиховог опкољавања која је претходно настала крајем августа јужно од реке Сејм (граница Украјине на југу и западу).

Проучивши отворене изворе, Репке је дошао до закључка, да су Руси упали на украјинске положаје уз помоћ оклопних ударних група, уз подршку артиљерије и авијације.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руске снаге успеле су да потисну Украјинце из близине села Коренево, као и да их истерају из насеља Краснооктјабрскоје, Снагост и Комаровка, и започну борбе за село Вишњевка, кроз које пролази железничка пруга.

Репке је појаснио, да постоје визуелни докази да је руска војска ослободила низ села од украјинских формација у наведеном региону Русије, али укупна слика можда није потпуна и не иде у прилог украјинским оружаним снагама.

„Визуелни доказ значи, да би стварна ситуација могла бити много гора за украјинске снаге него на мојој мапи“, додао је Репке.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ