Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Потписао сам

Потписао сам сагласност за обављање редовног војног рока у трајању од 75 дана и желим да верујем да ће влада да усвоји моју одлуку, рекао је председник Србије Александар Вучић на промоцији најмлађих официра Војске Србије.

„Живимо у свету у којем су све вредности поремећене, никада се више није причало о вредностима, а никад оне нису биле поремећеније. Живимо у свету у којем сви очекују да ће да победе, сруше оне друге и зато се приближавамо катастрофи“, рекао је Вучић.

У тим условима наша војска мора да буде јача због чега је, како је истакао, потписао одлуку о обављању редовног војног рока.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Желим да верујем да сви разумете колико нам је потребна јака војска, колико ћемо још морати да купујемо наоружања, да правимо, да стварамо. Јер није наша жеља да било кога нападнемо. Нити ћемо то да чинимо. Али наша жеља је да одвратимо све оне који нам свакога дана бесомучно прете“, напоменуо је председник Србије.

Много тога сте видели и научили током школовања, захваљујем се вашим породицама што вас нису себично чували за себе, већ су ваше знање, храброст подарили држави Србији, рекао је председник Вучић на почетку обраћања.

„Постајете неко ко ће увек бити у првим редовима за одбрану наше отаџбине, увек морате да будете са својим народом и војском“, истакао је Вучић.

Он је додао да пред нама није лак период.

„Никада није било лако, увек смо се суочавали са изазовима, са онима који би да нам откидају део територије, са онима у свету који не разумеју наше потребе, наш Устав. Успевали смо, без обзира на све да сачувамо мир и одбранимо наше интересе“, навео је председник који је и врховних командант оружаних снага Србије.

Вучић је напоменуо да је последњих година побољшан материјални положај војске, да ће поново бити повећане плате припадника ВС, што ће им омогућити да живе пристојно у својим становима.

„Али немојте да помислите ниједног тренутка да ће ваше обавезе бити мале. Не дозволите да вам пролази дан за даном, а да нисте ништа променили. Сваки дан се запитајте шта бисте могли да учините за своју службу, своју отаџбину. Имаћете различите задатке, али осим храбрости молим вас да покажете одговорност, озбиљност и посвећеност у раду“, додао је Вучић.

Испред Дома Народне скупштине одржана је свечана манифестација на којој је прве официрске чинове добило 177 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Најбољим потпоручницима, Лазар Тадићу, Сари Николић, Николи Васићу, Александри Стајић, председник Александар Вучић уручио је сабље са посветом.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ