Свет

КРАЈ! Руси су освојили

За последњих седам дана јединице групе трупа „Центар“ ослободиле су пет места у ДНР, саопштило је МО РФ

Руска војска ослободила је место Долиновку у Доњецкој Народној Републици, саопштило је Министарство одбране Русије.

За последњих седам дана, како се наводи, јединице групе трупа „Центар“ ослободиле су пет места у ДНР – Новогродовку, Калиново, Мемрик, Гаљициновку и Долиновку.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

За исти период украјинска армија је на том правцу изгубила око 3.670 људи. Сви они су или убијени или рањени, тврди МО Русије. Уништена су и 23 борбена оклопна возила, укључујући и један амерички „бредли“ и два оклопна возила „макспро“, 22 аутомобила, 42 оруђа теренске артиљерије.

Министарство одбране истиче и да је у периоду од 7. до 13. септембра изведено 39 групних напада оружјем високе прецизности и беспилотним летелицама. Као резултат, погођени су различити енергетски објекти и објекти нафтне и гасне индустрије који су важни за рад одбрамбено-индустријског комплекса Украјине. На мети су се нашли и инфраструктура војних аеродрома, као и фабрике за производњу компоненти које се користе за прављење оперативно-тактичких ракета.

Такође, гађана су и складишта дронова, муниције и других материјално-техничких средстава, базе за поправку оружја и војне технике, као и привремена седишта Оружаних снага Украјине, укључујући и она где су били стационирани страни плаћеници.

За седам дана дуж целе линије фронта предало се 49 украјинских војника. Ослобођено је укупно 18 насеља, од којих се десет налази у Курској области. Елиминисано је укупно 16 960 војника.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ