Регион

СРУШИО СЕ АВИОН: Нема преживелих (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

У паду авиона са два седишта у ваздухопловној бази „Граф Игњатијево“ у централној Бугарској погинула су два пилота официра, саопштио је бугарски премијер Димитар Главчев.

Бугарски министар одбране Атанас Запрјанов рекао је да су настрадали официри били инструктори који обучавају пилоте, преноси бугарска агенција Новините.

„Погинули су мајор Петко Димитров и потпоручник Венцислав Атанасов. Један од њих је рођен 1973. године, а други 1996. године. Полетели су у 12.17 часова, а удес се догодио у 12.30 часова“, рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је навео, авион је реновиран и полетео је у технички исправном стању.

Командант Димитар Петров рекао је да је то био давно планиран рутински тренажни лет и да је сличан задатак раније изведен много пута.

Због пада авиона отказан је аеро-митинг у Трећој ваздухопловној бази, који је био планиран за суботу у знак обележавања 20-годишњице пријема Бугарске у НАТО, саопштило је ресорно министарство, додајући да је истрага о несрећи у току, преноси Ројтерс.

Војни тренажни авион Л-39 срушио се данас при извођењу сложеног маневра на изузетно малој висини, пренела је бугарска агенција.

Током несреће, падобрани се нису отворили, а авионом су управљала два пилота. Услед пада авиона избио је пожар.

Раније данас је председник Бугарске Румен Радев учествовао као копилот у демонстрационом лету борбеног авиона Ф-16 у тој ваздухопловној бази.

Генерал Николај Русев из бугарског ваздухопловства изјавио је да авион који се срушио није био из ваздухопловне базе.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ