Свет

ПОЧЕО РАТ НА СВИМ ФРОНТОВИМА: Француска напала Иран, ово са Русијом им неће опростити!

Француско министарство спољних послова позвало је отправника послова иранске амбасаде у тој земљи због навода о трансферу балистичких ракета Русији, јавља данас Ројтерс позивајући се на неименовани дипломатски извор.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је раније ове недеље да је Русија добила балистичке ракете од Ирана и да ће их у наредним недељама вероватно употребити у рату против Украјине, подсећа британска агенција.

РФИ данас преноси да је Иран у четвртак на разговор позвао француског, немачког, британског и холандског амбасадора, у знак протеста против оптужби о испоруци ракета Русији и нових санкција које су усвојене против Ирана, пре свега против авиокомпаније „Иран ер“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Техеран је демантовао оптужбе са Запада, у тренутку када су западне земље одлучиле да на Иран појачају притисак због његовог нуклеарног програма, осуђујући одбијање иранских власти да сарађују са Међународном агенцијом за атомску енергију и убрзање иранског програма обогаћења уранијума.

Западни експерти процењују да Иран има довољно уранијума да може да произведе четири атомске бомбе, наводи француски радио.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ