Свет

ПОТПУНИ ХАОС: Шта ово раде Украјинци у Курску?

Украјинске снаге отварају ватру из свих врста наоружања на војнике који покушавају да се предају у Курској области, а са прве линије успева да се извуче један до два од десет украјинских војника, изјавио је за РИА Новости командант специјалних снага „Ахмат“, генерал-мајор Апти Алаудинов.

– Када се припадници украјинских снага предају, њихови саборци чине све како би ниједан од њих жив не стигао до нас; отварају ватру из свих оружја која имају… Због тога успевамо да извучемо једног или двојицу од десет заробљених, јер их њихови саборци сами убијају – изјавио је Алаудинов.

Јединице украјинских снага су 6. августа у 5:30 прешле у офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов. Он је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена уништењем непријатеља и изласком на државну границу. Како је 12. септембра саопштило Министарство одбране Русије, у борбама на курском правцу непријатељ је изгубио више од 12,5 хиљада војника и 101 тенк.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим покренуо провокацију и спроводи неселективно гранатирање, укључујући и цивилне циљеве. Путин је нагласио да ће непријатељ добити заслужени одговор и да ће сви циљеви које је Русија поставила бити остварени.

У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим контратерористичке операције ради обезбеђивања безбедности грађана.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ