Свет

ОБЈАВЉЕН СНИМАК: Срушен је (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Украјинска војска тврди да је срушила руски борбени авион.

Ради се о авиону типа Су-30М и то се десило током операције у Црном мору, објавила је данас украјинска војна обавештајна агенција ХУР.

Објављен је и снимак рушења авиона. Према још увек непотврђеним информацијама, обарање авиона изведено је лаким преносним системом ПВО.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

СУ-30М је један од модернијих руских борбених авиона чија цена износи око 50 милиона америчких долара. Авион који је срушен у море припадао је 43. засебној пуковнији морнаричког ваздухопловства руских оружаних снага, која је смештена на аеродрому града Саке на окупираном Криму.

Руси су изгубили контакт с летелицом јуче око 5 сати ујутро. Отприлике три сата касније покренули су операцију потраге и спашавања у којој су учествовали авион Ан-26, као и хеликоптери Ми-8 и Ка-27, објавили су украјински извори.

Око седам сати касније су известили заповедништво о карактеристичној мрљи ваздухопловног горива откривеној у мору, 70 километара северозападно од рта Тарканкут, а убрзо су видели и олупину уништеног Су-30СМ, тврде Украјинци.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ