Свет

СТРАВИЧНЕ ВЕСТИ ЗАТРЕСЛЕ СВЕТ, СВИ СТРЕПЕ И ЧЕКАЈУ НАЈГОРЕ: Ово значи напад САД на Русију

Дозвола Украјини да напада руску територију далекометним оружјем била би напад САД-а на Русију, написао је норвешки професор Глен Дизен на друштвеној мрежи Икс.

– Бајден је некада тврдио да ће испоруке Ф-16 изазвати Трећи светски рат. Ово је много горе, ово је напад САД-а на Русију – упозорио је експерт.

У уторак је амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио да САД не искључују могућност да Украјини дозволе нападе на дубину територије Русије користећи америчке ракете АТАЦМС.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истог дана, координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби покушао је да увери јавност да САД и даље не подржавају нападе Оружаних снага Украјине на руску територију, укључујући америчко оружје, упркос плановима америчког председника Џоа Бајдена да разговара са британским премијером Киром Стармером о коришћењу западног далекометног оружја од стране украјинских снага.

Како је известила новинарка портала Аxиос, Џулигрејс Бруфке, позивајући се на председника Комитета за међународне послове Представничког дома САД, Мајкла Макола, сам Блинкен ће током своје посете Украјини у среду рећи Кијеву да ће САД дозволити употребу ракета АТАЦМС за нападе на Русију.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ