Свет

КОМАНДАНТ ЧЕЧЕНСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА СЕ ОГЛАСИО: Непријатељ је претрпео велике губитке, прешли смо у контранапад

Према наводима Алаудинова руска војска је прешла у контранапад

На Корењевском правцу у Курској области, припадници морнаричке пешадије ослободили су неколико насеља, написао је на свом Телеграм каналу командант специјалних снага „Ахмат“ и заменик начелника Главног војно-политичког одељења Министарства одбране генерал-мајор Апти Алаудинов.

„Непријатељ је претрпео велике губитке. Колико знам, момци су већ заузели неколико насеља од непријатеља“, навео је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Алаудинов је напоменуо да се 155. гардијска бригада морнаричке пешадије, која је ослободила део Курске области, налази на десном крилу његових јединица, те да се њени припадници боре веома храбро и достојанствено.

„Никада се не повлаче, увек иду напред“, написао је он.

Командант „Ахмата“ је касније у разговору за РИА Новости прецизирао да је руска војска у контранападу у Курској области ослободила десетак насеља, као и да је део украјинских војника заробљен.

„Око десет насеља је већ очишћено и стављено под контролу руских трупа. Има заробљеника. Очистили смо ова насеља, уништили непријатеља који је био тамо, неки од њих су се предали“, рекао је Алаудинов.

Такође, према наводима појединих руских војних извештача, у потискивању украјинске војске из поменутих насеља су поред 155. бригаде морнаричке пешадије, учествовали и делови 106. гардијске дивизије ВДВ.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ