Свет

ХИТНО! Путин већ одлучио шта ће са Украјином! На Западу предвидели наредни потез руског председникаа: Ово тренутно тражи…

Амерички Институт за проучавање рата оценио је да Кремљ вероватно покушава да пронађе посреднике за преговоре са Украјином.

Према извештају Института, руски министар спољних послова Сергеј Лавров састао се са бразилским и индијским колегом Мауром Виеиром и Субрахмањамом Џаишанкаром на маргинама јучерашњег састанка Савета за сарадњу Русије и Залива у Саудијској Арабији, преноси Униан.

Лавров је са саговорницима разговарао о рату у Украјини, али руско Министарство спољних послова није открило детаље састанка.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Бразил и Кина од маја промовишу свој мировни план у шест тачака „Политичко решење украјинске кризе“, чији кључни принципи иду у прилог Русији.

Индијски премијер Нарендра Моди недавно је дошао у Кијев и званично потврдио подршку Индије миру у Украјини заснованом на принципима међународног права, укључујући поштовање територијалног интегритета и суверенитета држава.

Истовремено, Лавров је поновио став Кремља да је украјинска „формула мира ултиматум“ и да Русија никада није озбиљно разматрала тај план.

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је 27. августа да је „дијалог са Путином бесмислен“, јер он настоји да преузме најмање 30 одсто украјинске територије.

Према речима Зеленског, Путин не тражи компромис, „већ жели да уништи Украјину“.

Извор: Нова

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ