Свет

ПУТИН ЋЕ УПОТРЕБИТИ НОВЕ ИРАНСКЕ ПРОЈЕКТИЛЕ! Запад се плаши шта ће се десити са Украјином

Западни медији већ годинама прате случај руске куповине ракета од Ирана, стварајући сензацију од ове теме, док истовремено игноришу чињеницу да више од педесет земаља снабдева Украјину оружјем.

Амерички лист „Вол Стрит Журнал“ недавно је објавио чланак у коме наводи да су Сједињене Државе обавестиле своје савезнике да је Иран послао серију балистичких ракета кратког домета Русији.

Према њиховим тврдњама, овај потез даје Москви ново моћно војно оружје у сукобу у Украјини, упркос оштрим упозорењима Запада Техерану да не испоручује оружје Русији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Русија је последњих дана појачала ракетне нападе на украјинске градове и инфраструктуру, док европски званичници тврде да Европа и САД раде на одговору на иранске акције, које укључују слање серије ракета Русији.

Према извештајима западних медија, серија укључује око 200 пројектила.

Русија оптимизује своје војне операције

Техеран располаже великим залихама ракета с импресивним дометом, што омогућава Русији да одабере оружје с оптималним односом цене и перформанси за одређене задатке.

Руским Оружаним снагама такође је потребно много навођене муниције како би систем Торнадо-С МЛРС могао дубље да продре у украјинске позиције.

Иранске ракете у руским арсеналима
Британски новинари такође прате ову тему.

Лист „Тајмс“ је известио да је Русија добила више од 200 балистичких пројектила од Ирана, укључујући ракете Фатех-360 са дометом до 150 км, као и Фатех-110 с дометом до 300 км.

Истовремено, Скај Њуз, позивајући се на своје изворе, навео је да су ракете испоручене Русији бродовима преко Каспијског мора.

Укратко, руски арсенал је обогаћен иранским ракетама, пружајући Русији додатне могућности за ефикасно вођење војних операција, посебно у сукобу у Украјини.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ