Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Руска група напала НАТО и ЕУ! Немци објавили преломну вест, обавештени Американци, снаге безбедности…

Немачка обавештајна агенција упозорила је на сајбер групу која наводно припада руској војно-обавештајној јединици (ГРУ) познату као „29155“, уз тврдњу да је извршила сајбер нападе на земље НАТО и ЕУ.

Немачка Канцеларија за заштиту уставног поретка навела је на платформи X да издаје упозорење против поменуте групе, заједно са ФБИ, америчком агенцијом за сајбер безбедност ЦИСА, националном безбедносном агенцијом НСА и међународним партнерима, преноси Ројтерс.

Упозорење долази у време повећане забринутости у Европи због активности руских хакера и шпијуна.
Раније ове године, Берлин је оптужио Русију за низ сајбер напада на немачке владајуће социјалдемократе, као и компаније у сектору логистике, одбране, ваздухопловства и ИТ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У свом упозорењу, агенција је навела да група, позната и као „Кадет Близард“ (Цадет Близзард) или Ембер Бер (Ембер Беар), спроводи активности у сврху шпијунаже и саботаже које често укључују нарушавање веб сајтова и објављивање украдених података.

Јединица ГРУ постала је позната 2018. године када се посумњало да је она умешана у тровање бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Великој Британији, наводи Ројтерс.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ