Свет

УКРАЈИНА РАСПОРЕДИЛА 14.000 ВОЈНИКА НА ГРАНИЦИ СА БЕЛОРУСИЈОМ: Лукашенко издао хитно упозорење

Раније је државни секретар Уније Дмитриј Мезенцев рекао да је сврха провокација на украјинско-белоруској граници да се повећа узнемиреност грађана Русије и Белорусије

Група од око 14.000 украјинских војника концентрисана је у близини границе Белорусије, саопштио је државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович, преноси Спутњик Белорусија.

„На територији Украјине, у близини наших граница, налази се група оружаних снага од око 14 хиљада војника“, рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раније је државни секретар Уније Дмитриј Мезенцев рекао за РТ да је сврха провокација на украјинско-белоруској граници да се повећа узнемиреност грађана Русије и Белорусије.

Председник Белорусије Александар Лукашенко раније је рекао у интервјуу за руску телевизију „Русија“ да Минск не жели рат против целог НАТО-а, али да ће, ако се наруши државна граница републике, одговор бити моменталан.

„Не желимо ескалацију, и не желимо рат против целог НАТО-а. Не желимо ово. Али ако то ураде и крену. Па, онда нећемо имати другог избора“, поручио је Лукашенко, преноси белоруска агенција Белта.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ