Свет

НЕПРИЈАТЕЉИ У НЕВЕРИЦИ: Шта су ово направили Руси?

Војници групе руских снага „Југ“ развили су и произвели огртач за заштиту војника од гелера, саопштило је руско Министарство одбране.

„За заштиту војника од гелера, користећи борбено искуство стечено у зони специјалне војне операције, припадници 1. посебне гардијске моторизоване ‘Словенске’ бригаде групе снага ‘Југ’ развили су и на терену израдили први експериментални узорак заштитног огртача“, наводи се у саопштењу Министарства.

Огртач се састоји од неколико слојева кевлара. Током експеримената са различитим врстама материјала, одлучено је да је ово најуспешнија опција. Огртач се причвршћује за панцир, омогућавајући борцу да буде потпуно заштићен од фрагмената. У исто време, може се користити као маскирна одећа, као кабаница за кишу и сваку другу непогоду и као носила. Материјал од којег је направљен не гори и непромочив је.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Моторизоване јединице убудуће планирају да унапреде дизајн производа, јер је потенцијал за његову модернизацију прилично велики, додаје Министарство одбране.

Како је рекао припадник бригаде са позивним Казбек, до 90 одсто бораца задобије ране од гелера и ситних фрагмената.

„Цена огртача је ниска, што ће омогућити да што више војника остане способно за извршавање борбених задатака“, објаснио је он.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ