Свет

НАПАДНУТА РУСИЈА: Погођена домаћинства и стамбене зграде

Фото: Х принтскрин

Један дечак је у тешком стању са трауматском повредом мозга и раздерином на левој нози, док је други са затвореном трауматском повредом мозга, навео је гувернер Белгородске области

Оружане снаге Украјине напале су ноћас Белгородску област и раниле троје људи, од којих двоје деце, навео је гувернер Вјачеслав Гладков.

„Синоћ је активиран наш ПВО систем. Неколико ваздушних циљева је оборено“, написао је Гладков на Телеграму.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У селу Никољско је рањено троје цивила, укључујући двоје деце, указао је гувернер.

„Дечак је у тешком стању са трауматском повредом мозга и повредом на левој нози, а његов брат са затвореном трауматском повредом мозга“, навео је Гладков.

Екипа Хитне помоћи их је превезла у Регионалну клиничку болницу.

Трећа жртва је одбила хоспитализацију, медицинска помоћ пружена је на лицу места.

„Притом, у нападу украјинске војске су уништена два стамбена објекта. Различите врсте оштећења су примећене на четири стамбене зграде, 12 приватних домаћинстава, две помоћне зграде, два пословна објекта. Оштећен је и један аутобус и три аутомобила“, додао је Гладков.

Оружане снаге Украјине редовно нападају централне и пограничне регионе Русије, изводе ударе дроновима и врше саботаже.

У Белгородској области је од 11. априла 2022. године на снази високи ниво опасности од тероризма, уведен због заоштравања ситуације на украјинско-руској граници и појачане активности украјинске војске у пограничним областима.

Дужина украјинске границе са Белгородском области је 350 километара. Од 9. августа 2024. у региону је уведен режим противтерористичке операције, а од 15. августа је ситуација у региону призната као ванредна ситуација на федералном нивоу.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ