Свет

УЖАС: Тинејџер упао у школу и почео да пуца, има мртвих (ВИДЕО)

Четири особе, од којих двоје ученика и двоје наставника, убијени су, а девет особа је рањено и хоспитализовано у пуцњави у средњој школи Апалачи у Џорџији, пренео је ЦНН.

– Полиција је примила о позив у нападачу с ватреним оружјем у школи око 10 часова и 20. минута, а службеници су стигли на место догађаја за неколико минута. Када су наишли на нападача, он се одмах предао и приведен је – рекао је директор Истражног бироа у Џорџији Крис Хози.

Нападач је идентификован као Коди Греј (14), ученик у средњој школи и налази се у притвору, а биће оптужен за убиство и биће му суђено као одраслој особи, додао је Хози.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Више полицијских извора рекло је да је школа непосредно пред напад примила претњу телефоном, када је непознато лице рекло да ће школа Вајндер бити прва од пет школа у којима се спрема пуцњава.

Полицијски званичници за ЦНН навели су да није познато ко је упутио позив, али да се позив истражује.

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) је саопштио да је нападача у смртоносној пуцњави прошле године испитивала полиција због анонимних претњи на интернету, након упозорења истражног бироа.

Греј је негирао полицији у мају 2023. да стоји иза објава на интернету које су садржале слике оружја, упозоравајући на пуцњаву у школи.

У саопштењу, ФБИ је навео да је Национални оперативни центар за претње упозорио локалне органе за спровођење закона у мају 2023. након што је примио анонимне пријаве о “онлајн претњама да ће се извршити пуцњава у школи на неидентификованој локацији и времену“.

Агенција је саопштила да су у року од 24 сата истражитељи утврдили да претње потичу из Џорџије.

Заменици шерифа су затим испитали Греја и његовог оца, који су “изјавили да имају ловачко оружје у кући, али субјект није имао приступ њима без надзора“, саопштио је ФБИ.

Осумњичени, који је у то време имао 13 година, негирао је да је вршио претње путем интернета и званичници су “упозорили локалне школе да наставе да надгледају субјекта“.

“У то време није постојао разлог за хапшење или предузимање било какве додатне акције за спровођење закона на локалном, државном или федералном нивоу“, додаје се у саопштењу ФБИ.

У нападу у среду су убијени су наставници Кристина Ирми и Ричард Еспинвол, као и 14-годишњи ученици Мејсон Шермерхорн и Кристијан Ангуло, а такође повређено осам ученика и један наставник.

Греј је ухапшен у школи и биће му суђено као одраслој особи, а канцеларија локалног шерифа је саопштила да за сада није познат мотив или конкретна мета напада.

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ