Свет

ГОРИ УКРАЈИНА! Руси решили да сравне са земљом Кијев и Лавов, погођен велики број зграда (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

ЛАВОВ – Број убијених у руском ракетном нападу на украјински град Лавов порастао је на пет, а 38 људи је повређено, саопштио је градоначелник Андриј Садовиј.

Регионални гувернер Максим Козицки претходно је изјавио да је у нападу убијено троје, међу којима је и 14-годишња девојчица, а да је 25 људи рањено.

У нападу на Лавов су запаљене стамбене зграде, а две школе су оштећене, преноси Укринформ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У руском ракетном нападу на цивилни објекат у Кривом Рогу повређено је пет особа, међу којима је 10-годишња девојчица, изјавио је председник Савета за одбрану овог града Олександар Вилкул.

Како је на Фејсбуку навео начелник обласне војне управе Дњепропетровска Сергеј Лисак, повређене су жене старости 62, 83 и 84 године, 70-годишњи мушкарац и 10-годишња девојчица.

Дете се налази у болници, а у нападу је оштећен хотел, преноси Укринформ.

Руске снаге су лансирале ракете и дронове на Кијев и Лавов, на западу Украјине, недалеко од границе са Пољском, саопштиле су данас украјинске власти, док се пољски војни авиони налазе у стању приправности.

Очевици су за Ројтерс рекли да су чули неколико експлозија на периферији Кијева и Лавова, а тврде да је у питању активиран систем ПВО.

Украјински војни званичници рекли су да су одбрамбене јединице ангажоване на одбијању напада, а Козицки је додао да су у Лавову оштећене стамбене зграде.

Истовремено, Пољска је данас подигла војне авионе по треци пут за осам дана како би осигурала безбедност свог ваздушног простора, наводи британска агенција.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ