Свет

ЧИТАВЕ БРИГАДЕ БЕЖЕ СА ФРОНТА?! Украјинци не могу да издрже притисак руске војске – још један важан град пред ПАДОМ?! (МАПА)

У јужном делу Покровског правца, украјинске трупе су почеле постепено да се повлаче из Невелског и територија у његовој области како би избегли пад у Невелски котао који се тамо формирао, преносе украјински Телеграм канали.

Извор у Генералштабу рекао је да са Покровског фронта настављају да се повлаче јединице и читаве бригаде, које не желе да буду у окружењу или не могу да издрже притисак руске војске.

Град Покровск, стратешки важан украјински логистички пункт у Доњецкој области, са популацијом од 59.000 људи у самом граду и околним местима, био је руска мета од почетка напада на Украјину у пуном обиму крајем фебруара 2022. године, али тек прошлог месеца њена будућност је била озбиљно угрожена.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Русија освајање града сматра стратешким циљем јер би то отворило пут њиховим снагама ка великим градовима Дњепар и Запорожје.

Украјина је, с друге стране, полагала велике наде да ће изненадна офанзива на Курск ублажити притисак, али се руско напредовање ка граду само убрзало.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ