Свет

БЕЖАНИЈА ЈЕ ПОЧЕЛА! Руске трупе брутално узвратиле Украјинцима, Кијев целу јединицу избрисао из бројног стања!

Украјинска војска заборавила је цело једно одељење у селу Кортњево у Курској области, изјавио је за РИА Новости заробљени старији поручник Оружаних снага Украјине (ОСУ), Антон Фурдоленко, командир трећег вода друге чете 11. посебног стрељачког батаљона.

Вод под Фурдоленковом командом добио је задатак да заузме шумски појас, али су се тамо већ налазили војници 225. бригаде ОСУ. Након тога су их послали да ротирају војнике у селу Коренево, где су стигли на оклопном возилу „Козак“.

– Увече нас нису заменили, радио-станица је почела да се празни, а другог дана се потпуно испразнила. Ни тада нас нису заменили, па сам из комуникације схватио да су нас изгубили и да не знају где да нас траже – рекао је Фурдоленко.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Трећег дана руски борци су почели да заузимају село. Окружени и након преговора, вод ОСУ је одлучио да се преда.

Подсетимо, шестог августа формације ОСУ су извршиле упад на територију Курске области. Напредовање непријатеља је заустављено. Како је изјавио начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, операција ће се завршити поразом украјинских бораца и изласком на државну границу.

Врховни командант ОСУ Александар Сирски признао је да је нападом на Курску област Кијев желео да скрене пажњу Оружаних снага Русије са других праваца, пре свега са Красноармејског у ДНР.

У Курској, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим КТО ради обезбеђивања безбедности грађана.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ