Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ: Руска ракета збрисала читаву бригаду Азова

Фото: Х принтскрин

Трећа јуришна бригада “Азов” погођена је у Харкову на месту размештања у “Палати спортова”. Нападу претходио снимак грађанке Харкова, која се жалила да су војници 3. јуришне бригаде заузели просторије које припадају цивилима.

Место где су били смештени припадници „Азова“ погодила ле руска балистичка ракета „Искандер“.

Током јучерашњег дана Русија је погодила 10-ак циљева у Харкову. Поред термоелектране, Тржног центра и других циљева, погођена је и харковска “Палата Спортова”.
По свему судећи у дворани су били смештени припадници чувене 3. јуришне бригаде Азов. Украјинска страна тврди да су погођени цивилни објекти, и да у њима није било војника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Градоначелник Харкова Игор Терахов је саопштио, да су руске Ваздушно-космичке снаге приликом напада на Харков користиле авио-бомбе Гром-Е1. Реч је о руском аналогу америчких бомби ЈДАМ-ЕР, убојном средству, хибриду ракете и авио-бомбе.

Направљена је на бази ракете Х-38. Краси је висока прецизност и пенетрирајућа моћ. Може се лансирати на даљину и од 120 километара. У неким украјинским изворима је спомињано да је ракета испуштена из СУ-57.

3. јуришна бригада, која је погођена у недељном дејству руских ВКС, је јединица у саставу чувеног “Азова”. Јединица је јако популарна на друштвеним мрежама и редовно објављује снимке борби.

Како ствари стоје, управо су друштвене мреже дошле главе њеним припадницима. Једна грађанка Харкова је послала апел властима, у којем наводи да су припадници “Азов”-а узурпирали просторије грађана. Наводно је ова информација била довољна да покрене руске Ваздушно-космичке снаге на акцију.

Извор: Србија Данас/ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ