Свет

НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: На десетине мртвих

Фото: Х принтскрин

У израелским нападима на Појас Газе данас је убијена најмање 61 особа, укључујући и троје људи који су убијени у нападу на болницу Ал Али у граду Газа, саопштиле су палестинске власти.

Власти су додале да су тела најмање 27 жртава израелског напада на Кан Јунис превезена у оближњу болницу Насер, а Црвени полумесец је саопштио да је пронађено осам тела након недавног повлачења Израелаца из тог града после офанзиве.

Израелска војска покренула је велику операцију на окупираној Западној обали, са стотинама војника уз помоћ војних возила, док се наставља окупација града Џенин, где су у избегличком кампу данас убијена два Палестинца, преноси Ал Џазира.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У нападима на Џенин, Наблус, Тубас и Тулкарем израелска војска убила је најмање 20 Палестинаца, а становници окупиране Западне обале суочавају се са несташицом хране, воде, струје и интернет конекције.

Израелска војска саопштила је да су тројица војника убијена данас у сукобима с припадницима Хамаса у Џенину.
Истовремено, израелска војска и Шин Бет данас су убјавили да је у нападу на централни Појас Газе у четвртак убијен командант централне бригаде Исламског џихада Мухамад Катрави.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ