Свет

УПАЛИ СУ У ЗАСЕДУ: Руси збрисали читав вод Азова

Фото: Јутјуб

Руски борци на северу ЛНР успели су да намаме припаднике бригаде „Азов“ у заседу

Руска артиљерија уништила је групу украјинских јуришника у Курској области, рекао је за „РИА Новости“ представник руске службе безбедности.

„Руска артиљерија на локацији северозападно од села Бахтинка, Курска област, уништила је групу украјинских јуришника од седам припадника 82. засебне ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине“, рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поред тога, руске трупе намамиле су у заседу и уништиле групу „азоваца“ на северу Луганске Народне Републике код села Нововодјано, а процењује се да је елиминисан један вод, изјавио је потпуковник у пензији Андреј Марочко.

„Током извиђачких активности утврђено је да је група милитаната из 12. бригаде специјалних снага ‘Азов’ планирала јуришне операције северозападно од села Макејевка. На основу добијених информација донета је одлука да се у рејону Нововодјана привремено напусти неколико истурених положаја како би се на њих намамио непријатељ“, рекао је Марочко.

Према његовим речима, украјински војници су насели на трик и заузели напуштене положаје, након чега су руски борци отворили ватру на њих.

Због тога су припадници бригаде „Азов“ били принуђени да се врате на претходну линију и положаје уз губитке, а на основу прелиминарних података, процењује се да су Оружане снаге Украјине изгубиле један вод људи.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ