Свет

РУСИ ЗАЛЕДИЛИ САД: Они постају легитимна мета

Учешће америчких војних компанија на страни украјинских оружаних снага током упада у Курску област Руске Федерације доказује умешаност Сједињених Држава директно у сукобу – плаћеници аутоматски постају легитимна војна мета, саопштило је руско министарство спољних послова.

Министарство је истакло да је отправници послова САД у Москви Стефани Холмс уручен оштар протест у вези, између осталог, појаве доказа о учешћу америчких војних компанија на страни Оружаних снага Украјине током њиховог упада на територију Руске Федерације, тачније Курску област.

„Истиче се да такве акције, које су у супротности са тврдњама администрације Џозефа Бајдена да, наводно, нису умешани у напад украјинских неонациста на Русију, јасно доказују умешаност Сједињених Држава, као директног учесника у сукобу, у злонамерним плановима Владимира Зеленског“, саопштили су у МИП-у.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Јасно је стављено до знања да сви страни „специјалисти“ и плаћеници који илегално пређу границу наше земље аутоматски постају легитимна војна мета Оружаних снага Руске Федерације“, додаје министарство.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ