Свет

НЕМЦИ У ПАНИЦИ! „Украјински напад на Курск отворио Русима КАПИЈЕ ЗАПАДА!“

Напад на Курску област окупирао је сву пажњу медија, али Донбаски фронт остаје централни, оценио је генерал Кристијан Фројдинг, који у Бундесверу одговара за координацију помоћи Украјини.

Указао је да украјинско продирање према Курску није натерало Русију да оголи фронт у Донбасу.

Немачки официр је забринут због мостобрана код Часовог Јара, који ће Русима „отворити капије Запада“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Фројдинг наглашава: „Истина је да ни украјинска ни руска страна због Курска тренутно не повлаче никакве снаге из централног ратног подручја у Донбасу где је фокус, где је и даље највише пуцњаве и највише мртвих.

Централна тачка је Часов Јар. Тамо Руси свакодневно успевају да напредују уз помоћ малих, али сталних заузимања територије. У Часовом Јару су чак на неким местима успели да пређу Северодоњецки канал.

– Успели су да формирају мале мостобране. Упркос добро опремљеним одбрамбеним позицијама, украјински браниоци нису били у стању да потисну руске трупе на источну обалу канала.

Ово је свакако критична ситуација на терену, јер су, како смо често говорили, положаји око Часовог Јара одлучујући са географске тачке гледишта. Ако Руси успеју да заузму Часов Јар, то ће, у извесном смислу, отворити капије на запад.

На донбаском фронту Руси стално заобилазе украјинске оружане снаге. То онда приморава Украјинце да изравнају фронт и да ради тога напуштају положаје.

Извор: Факти

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ