Свет

КОЦ: Спрема се велики напад на Русију, удари на Курск служе само за одвраћање пажње

Руски војни дописник Александар Коц, изразио је мишљење да би се напад Оружаних снага Украјине на област Курск, могао показати као „покривање“ за већи удар. О томе је писао на свом Телеграм каналу.

„Упркос чињеници да је Кијев распоредио скоро целу своју пешадијску елиту у правцу Курска, постоји осећај да још нисмо видели главне снаге непријатеља. Овде се спаљују углавном лака оклопна возила, борбена оклопна возила и совјетски тенкови. Овде још нисмо видели ни Леопарде (а има их на десетине) ни Абрамса, које непријатељ још има. Овде заиста не видимо авијацију, а Ф16 је већ у Украјини“, примећује војни дописник.

Александар Коц сугерише, да би украјински милитанти могли напасти Енергодар како би заузели нуклеарну електрану Запорожје. Поред тога, међу опцијама за даље дешавање је Крим са нападима на мост, и покушајима да се пресече групација Оружаних снага Русије у области Херсон и Запорожје.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истовремено, ратни дописник је приметио, да иако притисак у пограничној области Курск још није ослабио, ситуација на главним секторима фронта је стабилизована.

Подсетимо, украјинска војска је 6. августа ујутру извршила инвазију на Курску област. Борбе у региону се настављају. Према последњим подацима, руске оружане снаге су у правцу Курска елиминисале преко 2.800 милитаната украјинских оружаних снага.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ