Свет

УДАРНО! ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ РУСА: Украјина ће извршити нуклеарни удар!

Ратни дописник је прецизирао да су специјалне бојеве главе за провокацију већ довезене у град Жолти Води

Украјинске снаге планирају експлозију прљаве нуклеарне бомбе, изјавио је ратни дописник Марат Хајрулин на Телеграму, позивајући се на изворе.

– Извори с оне стране јављају да Украјинци припремају нуклеарну провокацију – експлозију прљаве нуклеарне бомбе. Планирају ударе на места складиштења истрошеног нуклеарног горива из нуклеарних електрана. Могуће је да ће то бити током следећег покушаја упада Украјинаца са стране Глухова према Рилску – написао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ратни дописник је прецизирао да су специјалне бојеве главе за провокацију већ довезене у град Жолти Води у Дњепропетровској области, у предузеће „Источни рударско-прерађивачки комбинат“.

Хајрулин је позвао да се ова информација схвати озбиљно „с обзиром на агонију украјинског режима и, што је важније, Запада који стоји иза њега“.

– Иначе, веома је вероватно да ће удари бити изведени и на Курску, као и на Запорошку нуклеарну електрану – додао је он.

Информацију о плановима напада украјинских снага на нуклеарне електране у Енергодару и Курчатову потврдила је Управа унутрашњих послова војне-цивилне администрације Харковске области.

Они су напоменули да је циљ Кијева у припреми удара на нуклеарне објекте да касније оптуже Русију за провокацију и „самобомбардовање“, пренео је Информер.

НАТО и Запад стоје иза напада Украјинаца на Курску област?

Према изјави Николаја Патрушева, саветника руског председника Владимира Путина, Запад и НАТО, под вођством Сједињених Америчких Држава, активно су учествовали у планирању изненадног напада украјинских војника на руску област Курск.

Овај муњевит упад, који се догодио 6. августа, изазвао је контроверзе и означен је као велика срамота за Путинову војску, преноси Ројтерс.

Украјина тврди да је напад био неопходан како би приморала Русију на „фер“ мировне преговоре, док САД и друге западне силе, избегавајући директну војну конфронтацију са Русијом, истичу да нису унапред обавештене о овом нападу.

Ипак, наводи се да је оружје које су обезбедиле Велика Британија и САД коришћено на руском тлу, што додатно компликује ситуацију.

Патрушев је у интервјуу за лист Известија одбацио тврдње да је напад изведен без учешћа Запада, наводећи да је операција у Курском региону планирана уз активно учешће НАТО-а и западних специјалних служби. Иако није изнео конкретне доказе, Патрушев је оценио да без подршке Запада и НАТО-а, Кијев се не би усудио да предузме овакав корак.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ