Русија

ПУТИН ДОНЕО УДАРНУ ОДЛУКУ: Хиљаде војника спремно за контраудар

Русија је пребацила неколико хиљада војника из делова Украјине како би се супротставила украјинској офанзиви која је започета унутар руских граница, што би могло ослабити руске ратне напоре, преносе амерички званичници.

Америчке власти прате ситуацију и покушавају да утврде тачан број војника које Русија премешта, али извори наводе да је неколико бригада, од којих свака има најмање 1.000 војника, пребачено у Курску област, где је прошле недеље Украјина покренула операцију.

– Добро нам је познато да Путин и руска војска преусмеравају одређене снаге ка Курској области како би се супротставили украјинским активностима – рекао је портпарол Савета за националну безбедност Џон Кирби.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међутим, Кирби је нагласио да ово премештање не значи да је Русија одустала од војних операција у североисточној Украјини или јужно ка Запорожју, где борбе и даље трају.

Ова премештања руских трупа могу имати значајан утицај на бојном пољу, у зависности од тога колико дуго Украјина буде успела да задржи део руске територије.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ