Свет

ТОТАЛНИ ХАОС: Упали у село и све запалили (ВИДЕО)

Десетине израелских досељеника запалиле су куће и аутомобиле у једном селу на окупираној Западној обали, а палестинско министарство здравља саопштило је да је најмање једна особа погинула.

Досељеници – неки од њих су носили маске – бацали су камење и молотовљеве коктеле док су у четвртак увече напали село Џит у близини града Наблуса, саопштиле су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

Палестинско министарство здравља саопштило је да је погинуо локални мушкарац у раним двадесетим, а да је још једна особа тешко повређена у груди. ИДФ каже да истражује извештај о смрти.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израелски политички лидери осудили су напад, обећавајући да ће казнити починиоце. Након овог догађаја у Јити је приведен држављанин Израела.

Из кабинета израелског премијера Бењамина Нетањахуа саопштено је да ће „они одговорни за било који злочин бити ухваћени и процесуирани“.

Палестинци редовно оптужују израелске снаге безбедности да дозвољавају групама насилних досељеника да нападају њихова села.

Према ОЦХА – Канцеларији УН за хуманитарна питања – од октобра је било више од 1.000 напада насељеника на Палестинце, при чему је најмање 1.390 људи – укључујући 660 деце – расељено, преноси ББЦ.

Извор: Klix.ba

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ