Свет

РУС ЗАРОБИО УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ШОК: Рекао је нешто језиво

Вршилац дужности гувернера Курске области Алексеј Смирнов објавио је на свом Телеграм каналу да је становник села у Курској области ухватио и предао руској војсци украјинског војника који је побегао из свог одреда након уласка у регион.

– На супротној страни постоје људи који не желе да ратују против руске војске и добровољно напуштају бојно поље. Једног од њих је ухватио и предао војној полицији Јуриј Ведрашко, члан добровољне народне страже, становник села Журавли у Кореневском округу – написао је Смирнов на свом Телеграм каналу, објављујући и видео у којем Ведрашко лично препричава догађај.

Према Ведрашковим речима, непознати мушкарац је ушао у село и затражио воду. Ведрашко га је упитао ко је и одакле долази.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Испитивао сам га… Рекао је да је из Украјине. Када су наше, руске, снаге почеле да пуцају, један украјински БТР је успео да пређе преко канала, док други није и заглавио се. Њихов командир је рекао: ‘Излазите, момци, бежимо’ – испричао је Ведрашко суштину разговора са непознатим мушкарцем.

Украјински војник је, према Ведрашковим речима, након што је видео велике грмове, бацио пушку и панцир, а ујутро је изашао у село. Такође је испричао да је „када су ушли у Суџу… 50 људи побегло“ из редова украјинске војске, укључујући и оне из његове групе.

– Рекао је да не жели да се бори против Руса. Тврдио је да су га натерали, да су му одузели документа и све остало – присетио се Ведрашко речи украјинског војника.

На крају, Ведрашко је одвезао овог мушкарца у Лгов и предао га руским војницима као „диверзанта“ који је желео да се преда.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ