Свет

СИРСКИ ТВРДИ: Нанели смо им тежак ударац, заузета 74 места у Русији

Украјина контролише 74 насеља у Курској области у Русији, тврди главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски.

„У протекла 24 сата Оружане снаге Украјине су напредовале у различитим правцима од једног до три километра“, навео је Сирски.

Зеленски је изјавио, након што је добио извештај од Сирског, да се напредовање украјинских снага у региону Курска наставља упркос сложеним, интензивним борбама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међутим, руско Министарство одбране саопштило је данас да су украјинске трупе изгубиле у једном дану на курском правцу до 420 војника, а од почетка напада 6. августа 2.030 војника.

Од почетка напада уништено је 35 украјинских тенкова, 31 оклопни транспортер, 18 борбених возила пешадије, 179 других борбених оклопних возила, 78 возила, четири противваздушна ракетна система, два лансера вишецевних ракетних система и 14 топова, наводи министарство, пренела је агенција Интерфакс.
Командант специјалних снага Ахмат, заменик начелника главног војно-политичког ресора Министарства одбране Апти Алаудинов изјавио је раније данас да је већина украјинских трупа које су извршиле инвазију на Курску област уништена, а да су све области у којима се крећу Оружане снаге Украјине под контролом руске војске. Јединице Оружаних снага Украјине покренуле су 6. августа напад на Курску област у Русији.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ