Свет

КИНЕЗИ ОТКРИЛИ НЕШТО СТРАШНО: Није само Украјина упала у Русију? Прети тотална ескалација

Северноатлантски савез био је заинтересован за операцију коју су Оружане снаге Украјине спровеле у Курској области, пише „Ејжа тајмс“.

– Стратегија и тактика које Украјина примењује у Курској области развијене су у сарадњи са НАТО-ом – наводи се у чланку.

Извештај указује на то да је способност НАТО-а да обезбеди сигурност својим чланицама тренутно ослабљена. У случају хипотетичког рата са Русијом, ова би имала предност. Ипак, операција слична оној коју спроводе украјински војници могла би постати један од начина супротстављања Москви, закључује „Ејжа тајмс“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ујутро 6. августа, Оружане снаге Украјине покушале су да заузму део територије Суџанског округа у Курској области. Како је председнику известио начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, Валериј Герасимов, војска је зауставила њихово напредовање. Он је нагласио да ће операција завршити потпуним поразом непријатеља и изласком на државну границу.

У Курској, Белгородској и Брјанској области уведен је режим контратерористичке операције. У Курској области такође важи режим ванредне ситуације федералног карактера.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ