Свет

УЖАС! ПОГОДИЛИ СУ ШКОЛУ: Преко 100 мртвих

Фото: Јутјуб

Више од 100 Палестинаца је убијено, а десетине рањено у израелском нападу на школу у Гази у којој су смештени расељени, преноси Ројтерс позивајући се на палестинску новинску агенцију, док је израелска војска (ИДФ) саопштила да је погодила командни центар Хамаса.

„Израелски удари били су усмерени на расељене људе док су обављали јутарњу молитву, због чега је број жртава велики“, саопштила је влада у Гази коју предводи Хамас.

ИДФ је навео да су израелске ваздушне снаге извеле удар на „командно-контролни центар који је служио као скровиште за терористе и команданте Хамаса“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Израелске ваздушне снаге прецизно су погодиле терористе Хамаса који су деловали у оквиру Хамасовог командног и контролног центра који се налази у школи Ал-Таба’аен, поред џамије у Дарај Туфаху, који служи као склониште за становнике града Газе“, наведено је у саопштењу.

ИДФ додаје да су пре напада предузети бројни кораци како би се ублажио ризик од угрожавања цивила, укључујући употребу прецизне муниције, ваздушно осматрање и обавештајне информације.

Канцеларија за медије владе у Гази оценила је да је израелски напад на школу Ал-Табаен у Гази, у којем је погинуло најмање 100 људи, геноцид и етничко чишћење Палестинаца.

„Ово се јасно може сматрати чином геноцида и етничког чишћења против нашег палестинског народа. Окупациона војска је директно бомбардовала расељене док су обављали јутарњу молитву, што је довело до наглог пораста броја погинулих“, истиче се у саопштењу, а преноси Ал Џазира.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ