Свет

ПАНИКА МЕЂУ УКРАЈИНЦИМА: Њих се плаше више него нуклеарне бомбе

На украјинским друштвеним мрежама влада велика паника након „Еуфорије у Курску“. Разлог је повратак ветерана ПМЦ Вагнер у зону борбених дејстава у Курску област.

Пре више од дан појавиле су се прве информације да је бивши командант ПМЦ Вагнер са позивним знаком „Ратибор“ пристао са својом групом да учествује у борбама у Курском региону. Величина групе је непозната.

8. августа увече јавили су из Суџе да је екипа Ратибора већ на месту. Појавио се снимак на којем се види конвој различитих теренских возила и војних возила. Касније су јавили да је Вагнер већ у борби и да „елитна“ 82. бригада Оружаних снага Украјине није могла да издржи судар са њима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Заједно са „музичарима“ у пограничну област Курск стигла је међународна бригада „Пјатнашка“ и чеченски специјалци „Ахмат“ из састава снага Министарства одбране Русије.

Информативни ресурс „Госпожа Стриж“ је о томе написао: „Специјалне снаге Ахмат већ раде пуном снагом у правцу Курска. Са њима раде и момци Ратибора и Вагнера. …Вагнерова музика се поново чује. Ово је њихов посао. Они знају како то да ураде. …„Ахмат” и „Вагнер” у једној шаци.

Морал побеђује у рату. „Ахмат” и „Вагнер” су фактор који десетоструко повећава нашу снагу и чини да се не бојимо непријатеља. До јутра су почеле да стижу информације да је пребацивање наших резерви већ уродило плодом- кретање украјинских оружаних снага ка Риљску је заустављено. Неће видети ни нуклеарну електрану Курчатов.

Команда Оружаних снага Украјине није увела у борбу своје главне борбене снаге, окупљене у Сумској области. Можда, захваљујући дејствима наше авијације и планирању бомби, више нема шта да се унесе у битку.“

Према експертима који анализирају извештаје са терена, није остало много времена до коначног извештаја начелника Генералштаба Валерија Герасимова врховном команданту, о поразу јединица Оружаних снага Украјине у Курској области.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ