Свет

ПУТИН ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Американци се огласили након напада на Курск

Пентагон није забринут због напредовања украјинских снага у руској области Курск, изјавила је данас портпаролка Пентагона Сабрина Синг.

„Не, јер се на крају дана Украјина бори за своју суверену територију која је на удару суседне земље. Дакле, ако желимо да деескалирамо тензије, као што смо говорили од почетка, најбољи начин да се то уради је да Путин данас донесе одлуку о повлачењу својих снага из Украјине“, рекао је Синг на питање о потенцијалној ескалацији тензија због уласка украјинских снага у регион Курск.

Портпаролка Пентагона је нагласила да Украјина чини све да настави са ослобађањем своје суверене територије, а у тај сценарио се уклапају и догађаји у Курској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ово није ескалација“

„Наставићемо да подржавамо Украјину системима који су јој потребни. Не видимо ово као ескалацију у било ком смислу. Украјина чини оно што треба да уради да би била успешна на бојном пољу“, рекла је портпаролка Пентагона.

Она је истакла да је напредак Украјине у региону Курска у складу са америчком политиком, иако је напоменула да се САД и даље противе далекометним ударима на територију Русије.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ