Русија

РУСКИ КОНВОЈ ЈУРИ КА КУРСКУ: „Кренули су да заузму нуклеарку“ (ВИДЕО/МАПА)

Фото: Х принтскрин

Москва премешта додатне снаге у област Курса како би се супротставиле украјинским војницима, саопштило је руско Министарство одбране.

Подсетимо, украјинске снаге су у уторак извршиле напад на Курску област. Ово је најдубљи украјински упад на руску територију.

Колоне са вишецевним ракетним системима „Град“, артиљеријом и тенковима кренуле су ка подручју где је Украјина извршила прекогранични упад. Русија је још у среду прогласила ванредно стање у Курској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Борбе се тренутно воде неколико десетина километара од Курчатова, града на југу Русије у којем се налази нуклеарна електрана Курск, потврдио је градоначелник Игор Корпунков у објави на Телеграму.

Корпунков је нагласио да све службе и објекти, а посебно градска управа, раде уобичајено. Он је позвао мештане да не паниче.

„Ја сам у граду, у својој канцеларији и имам ситуацију под контролом“, рекао је он.

Неки руски војни блогери, укључујући руског ратног дописника Александра Сладкова, спекулишу да украјинске снаге планирају да преузму контролу над нуклеарном електраном Курчатов. Украјина није коментарисала догађаје у Курској области.

Експерти Института за проучавање рата (ИСW), анализирајући прикупљене податке, потврдили су напредовање украјинских снага до 10 километара дубоко у рејон Курск.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ