Русија

РОГОЗИН ИЗНЕО СТРАШНЕ ТВРДЊЕ: Ово је прави циљ инвазије на Русију

Руски Сенатор Дмитриј Рогозин изнео је тврдње о циљевима августовске офанзиве Оружаних снага Украјине (ОСУ), указујући на Курску нуклеарну електрану као потенцијални циљ.

– Курска нуклеарна електрана је кључна тачка. Нуклеарни шантаџ је оно што ће привући пажњу свих светских медија, и на то рачунају. Назовите ме ‘алармистом’, али сигуран сам да знам шта желе Зеленски и Буданов. Њима су потребне нуклеарне електране. Неке желе да заузму, а на другим да изврше саботажу – рекао је Рогозин.

Зашто је Курска нуклеарна електрана битна за ОСУ?

Политички притисак: Украјина би могла захтевати враћање Запорошке нуклеарне електране у замену за повлачење са Курске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Претње катастрофом: Украјинске снаге би могле претњама о уништењу Курске електране захтевати повлачење руских трупа из Украјине, иако је директно уништење електране артиљеријом или ракетама тешко изводљиво.

Онемогућавање рада електране: Чак и без уништења, онеспособљавање Курске нуклеарне електране би значајно ослабило енергетски сектор Русије.

Напади на кључне инфраструктуре попут нуклеарних електрана имају вишеструке последице. Украјина је већ успела да изазове значајну пажњу и показао спонзорима рата своју ефикасност, док је истовремено указала на слабости руске способности да заштити своје границе на критичним тачкама

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ