Србија

ОТАЦ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА УБИСТВО ДЕВОЈЧИЦЕ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Данка је у Дизелдорфу (ФОТО)

Случај Данке Илић (2) која је нестала, односно, како се сумња, коју су 26. марта убили осумњичени Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић, постаје све већа мистерија. Наиме, рок за подизање оптужнице против ове двојице се ближи, ако до септембра не буду нађени конкретни докази против њих, биће пуштени на слободу.

Милан Илић, Данкин деда, каже да, као и Милош и Ивана – родитељи девојчице, све више сумња да је истина – „нешто треће“.

„Разочарани смо сви веома. Не знамо шта да мислимо, сумњамо у све што нам је до сада речено, јер се испоставља временом да доказа нема. Ја сам почео да верујем, односно, да се надам, да је Данка ипак негде и да је жива. Дај Боже да су је предали некоме, а не убили. Оно што је у нама пробудило додатну сумњу у то је објава која се појавила на профилу који је наводно од Радослава Драгијевића, оца од Дејана, а написао је да је моја унука у Дизелдорфу у Немачкој“, рекао је Милан.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Додаје да надлежни редовно обавештавају Милоша и Ивану о томе како напредује случај, али да, како каже, више не зна коме да верују.

„Прво су признали да су је убили, па рекли да нису. Добили смо извештај да су у време нестанка били колима испред куће у Бањском. А сазнали сад да њихови адвокати тврде да Ивана кобног дана уопште није ни била у Бањском Пољу и да самим тим није могла да слика Данку, него да је она слика коју је снајка дала за медије настала ко зна кад. Мислим све је то страшно…“, прича Милан.

Фото: Фејсбук принтскрин

Каже да се Ивана и Милош добро држе с обзиром на целу ситуацију.

„Снајка се недавно породила, добро су и она и беба. Милош ради… Држе се, с обзиром на то шта им се дешава, добро су. Шта да кажем, и они сумњају сада у све… Ето, опет кажем, волео бих да ми је унука жива и да је добро“.

Подсетимо, у тужилаштво су до сада стигла ДНК и ГПС вештачења и у току је њихова анализа. Вештачена су три аутомобила и до сад је испитано око 25 сведока.

Сведоци се, за сада, неће додатно испитивати.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђана Ј. и Дејана Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ