Свет

ГОТОВО! Војска се повукла

Америчка војска завршила је повлачење из ваздушне базе 201 у Нигеру, саопштили су данас званичници, након што је владајућа хунта после пуча прошле године наредила да око 1.000 припадника војске САД напусти ту афричку земљу.

База из које су лансирани дронови, у близини Агадеза у централном Нигеру, коштала је 100 милиона долара и пружала је кључне обавештајне податке о исламистичким милитантним групама пре пуча изведеног прошле године, преноси Ројтерс.

У заједничклом саопштењу Министарства одбране Нигера и Војске САД наводи се да су из те базе повучени војници и опрема, као и да ће се наредних недеља наставити координација како би се до датог рока довршило повлачење.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Хунта у Нигеру дала је рок америчкој војсци да се до 15. септембра повуче с територије те земље. Војници САД су се повукли из ваздушне базе 101 прошлог месеца.

Нигер је одлучио да затражи одлазак америчке војске средином марта, након састанка у престоници Нијамеју, када су високи амерички званичници изразили забринутост због доласка руских снага и извештаја о томе да Иран трага за сировинама у тој афричкој земљи, као што је уранијум.
Русија је у априлу послала своје војне инструкторе у Нигер.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ