Свет

ПУТИН ПРЕД ТЕШКОМ ОДЛУКОМ: Ако ово нареди, неће бити добро

Може доћи тренутак када ће Русија распоредити ракете с нуклеарним бојевим главама као одговор на постављање америчких далекометних ракета у Немачкој, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков у емисији „Вести недеље“ на каналу „Русија 1“.

– Потврђујем – ако врховни командант, ако наше војне снаге кажу да су тамо потребни специјални бојеви комплети на одређеним носачима, тако ће и бити. Али они морају донети ову одлуку узимајући у обзир све факторе. Претпостављам да може доћи тренутак када ће то бити потребно – рекао је он, коментаришући могућност постављања америчких ракета у Немачкој.

Раније је Пентагон изјавио да ће САД у 2026. години почети постављање далекометних ударних система у Немачкој, који ће значајно надмашити већ присутна оружја у Европи. Конкретно, ради се о ракетама СМ-6, Томахаwк и „хиперсоничном оружју“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Заменик министра спољних послова Русије, Сергеј Рјабков, изјавио је да ће Русија мирно, без нервозе и емоција, развијати војни одговор на америчке планове. Касније је Рјабков прецизирао да ће Русија бирати из што ширег спектра опција, развијајући свој одговор на постављање америчких далекометних ракета у Немачкој, не искључујући ниједну опцију, укључујући и распоређивање сличних система с нуклеарним бојевим главама.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ