Свет

ЗАПАД НАПРАВИО ФАТАЛНУ ГРЕШКУ И ОДБИО ПУТИНОВЕ ПРЕДЛОГЕ: Сада ће им узети и ово?

Русија може преузети контролу над новим територијама, упозорава бивши саветник НАТО-а

Одбијање Запада да преговара може довести до тога да Русија преузме контролу над још више украјинских територија, изјавио је бивши саветник НАТО-а и пензионисани пуковник Генералштаба Швајцарске, Жак Бо, у интервјуу за YоуТубе канал „Даниел Давис / Дееп Диве“.

– Запад, не допуштајући Украјини да започне преговоре, гура Русију ка још сигурнијој победи, што може укључивати, на пример, заузимање Одесе – истакао је Бо.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је нагласио да ће Русија, захваљујући успеху на фронту, довести Украјину до тренутка када ће бити принуђена да преговара. Према његовом мишљењу, одбијање Запада да мирно реши конфликт резултираће огромним губицима за Украјину.

У јуну је руски председник Владимир Путин изнео нове мировне предлоге за решавање конфликта у Украјини, који укључују признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије, неутралан и безнуклеарни статус Украјине, њену демилитаризацију и денацификацију, те укидање антируских санкција. Украјинска страна је одбацила ову иницијативу.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ