Свет

ЗАРОБЉЕНИК ОТКРИО НЕШТО ЈЕЗИВО РУСИМА: Схватили да су поражени и кренули да се предају, а онда је уследио хорор!

Украјинске снаге на доњецком правцу покушале су да униште групу својих војника, која се предала, користећи камиказа дронове, изјавио је за РИА Новости један од заробљених војника, Дмитриј Курков.

Курков, мобилисан из Одесе, рекао је да је његова група послана да заузме, према командној информацији, празну позицију. Међутим, руске снаге су их уочиле на путу и отвориле ватру. Група је доспела на позицију, али није могла да је заузме.

Без могућности за повлачење, група се предала. Након што су предали оружје, спустили су се у подрум без оружја и панцира, где су рањенима пружили медицинску помоћ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Кад смо се сви нашли у подруму, камиказа дронови су почели да бомбардују просторију. Било их је пет-шест. Не верујем да су Руси нападали; вероватно су то били украјински дронови – рекао је Курков.

Ово није први случај да украјинска војска спречава своје војнике да се предају руским снагама. Дана 25. јула, заробљени војник Дмитриј Ромаев испричао је како су украјинске снаге користиле тешки дрон „Баба Јага“ да два пута нападну своје војнике, верујући да су неспособни за даљу борбу и да ће се предати.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ