Свет

ПУТИНОВА ПОРУКА ОДЈЕКУЈЕ АМЕРИКОМ: После овог потеза је све јасно! Ако припремате војску…

Прелет руских и кинеских авиона у близини Аљаске може се сматрати упозорењем председника Русије, Владимира Путина, да Москва може одговорити на агресивну експанзију САД у источној Европи, изјавио је бивши саветник Пентагона, пуковник Даглас Макгрегор, на YоуТубе каналу „Јудгинг Фреедом“.

– Зашто нас изненађује да руски и кинески авиони лете близу Аљаске? Путин нас је више пута упозоравао: ‘Слушајте, ви улазите у наше двориште, улазите у Украјину. То је исто као да смо ми у Мексику. Ако припремате непријатељску војску, желите поставити ракете на нашим границама и мислите да нећемо реаговати, грешите’ – рекао је Макгрегор.

Северноамеричка команда противваздушне одбране (НОРАД) раније је саопштила да су два руска и два кинеска бомбардера пролетела у среду у међународном ваздушном простору близу Аљаске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Министарство одбране Русије више пута је наглашавало да руски авиони лете у строгом складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора изнад неутралних вода, без преласка ваздушних рута и опасног приближавања авионима других држава.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ