Свет

ИЗДАЛИ СУ ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Не путујте, опасно је! Могућ напад

Фото: Х принтскрин

Савет за националну безбедност Израела упозорио је данас грађане те земље да би Иран и његови савезници у региону могли да нападну израелске или јеврејске мете у иностранству, укључујући амбасаде и синагоге.

У саопштењу Савет понавља препоруку да Израелци преиспитају одлуке о свим путовањима у иностранство и позива оне који морају да путују у иностранство да не испољавају свој јеврејски и израелски идентитет, након претњи Ирана, Хамаса и Хезболаха да ће се осветити за убиства својих највиших лидера ове недеље.

Прецизира се да се упозорење не односи на транзит за летове, осим преко „непријатељских земаља“ Сирије, Либана, Ирака, Ирана и Јемена, као и оних са највишим нивоом претње: Либије, Алжира, Пакистана, Авганистана и Сомалије. Израелци би такође требало да избегавају путовање летовима који пролазе изнад тих земаља.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Политички лидер Хамаса Исмаил Ханије убијен је у среду рано ујутро у својој резиденцији у Техерану, где је отпутовао да присуствује церемонији инаугурације председника Масуда Пезешкијана, док је лидер милитантног крила Хамаса Мухамед Дејф убијен у израелском ваздушном нападу на Појас Газе 13. јула.

Највиши званичници Ирана, као и Хамаса и Хезболаха запретили су одмаздом због убиства Ханијеа и Дејфа.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ