Свет

РУСИЈА ЗАПРЕТИЛА: Све ћемо их оборити

Фото: Јутјуб

ИСПОРУКЕ америчких ловаца Ф-16 Кијеву не могу значајно да утичу на динамику развоја ситуације на фронту – ти авиони ће бити уништени и ту нема чаробне пилуле, поручио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

– Ако се ти авиони појаве, њихов број ће се постепено смањивати, биће оборени, уништени. Свакако, те испоруке неће успети значајно да утичу на динамику развоја догађаја на фронту – одговорио је Песков на питање новинара да ли Кремљ очекује да ће испоруке ловаца Украјини утицати на однос снага.

Како је рекао, за уништавање Ф-16 већ су понуђене награде.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Ту нема никакве чаробне пилуле, нема лека. Оружане снаге кијевског режима неће имати никакав лек и треба да буду свесне тога – рекао је портпарол Кремља.

У среду је агенција Блумберг, позивајући се на сопствене изворе, јавила да је прва партија америчких ловаца Ф-16 стигла у Украјину.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров раније је навео да САД и њихови НАТО сателити стварају ризик од директног оружаног сукоба са Русијом, што може довести до катастрофалних последица. Русија ће чињеницу да Кијев поседује ловце Ф-16 способне да носе нуклеарно оружје посматрати као претњу од стране Запада у нуклеарној области.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ