Свет

КИЈЕВ У НЕВЕРИЦИ! Страни плаћеници ударили на Украјинце! Наредили им да јуришају на Русе, а онда је настао хаос! (ВИДЕО)

Колумбијски плаћеници у редовима Оружаних снага Украјине напали су украјинске снаге, написао је на свом Телеграм каналу известио ратни дописник Евгеније Подубни.

Према његовим речима, Латиноамериканац по имену Филипе одбио је да јуриша на руске положаје у граду Часов Јар у Доњецкој Народној Републици. Због тога су војници Оружаних снага Украјине везали човека и бацили га у јаму.

– Сународници су, спасавајући свог пријатеља од одмазде и неизбежне погибије, кренули у напад на украјинске „колеге“ – написао је Подубни.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Тренутак обрачуна Колумбијаца и Украјинаца ухватила је камера једног од плац́еника. Касније је снимак дошао у посед Оружаних снага Русије.

Раније је саопштено да су управо Колумбијци заузели прво место међу убијеним плац́еницима у Украјини. Према писању медија, током специјалне војне операције, ликвидирано је најмање 66 држављана ове земље.

Поред тога, недавно је једног од колумбијских плаћеника заробила руска војска. Према његовим речима, украјинска команда је обећала да ће послати његову јединицу да чува одређену зграду, али је уместо тога послала право на линију фронта.

Према подацима руског Министарства одбране, у Украјину је стигло 13,5 хиљада страних плаћеника, више од половине их је ликвидирано, више од 5,5 хиљада је побегло.

Према речима званичног представника руског министарства спољних послова Марије Захарове, за њихово врбовање одговорне су западне структуре.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ