Свет

СТРАХОВИТ УДАР РУСА: Збрисани Азовци, страни плаћеници а погођена и злогласна група Кракен

Руска војска извела масовне нападе на Оружане снаге Украјине

Руска војска је током ноћи извела масовне нападе на места дислокације, аеродроме и складишта Оружаних снага Украјине, саопштио је за РИА Новости координатор николајевског подземља Сергеј Лебедев.

– У 04:45, Чугујев, Харковска област. Напад на припаднике нацистичке групе ‘Кракен’, која је забрањена у Русији. Такође, тамо су били и странци – рекао је Лебедев.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Националистичка диверзантска јединица „Кракен“ формирана је у марту 2022. године од стране вођа пука „Азов“ и Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине. Ова групација је позната по бројним случајевима мучења и злостављања цивила и заробљеника.

Руска војска је такође погодила привремени пункт страних плаћеника у близини аеродрома у Бориспољу, Кијевска област.

Поред тога, напади су изведени на положаје Оружаних снага Украјине у Светловодску, Кировоградска област, на полигону у Житомирској области, у Броварима код Кијева, као и на војну јединицу у Вознесенску, Николајевска област, где су се поправљали тенкови.

Према речима припадника подземља, циљеви напада су такође били војни аеродроми у Миргороду, Полтавска област, и у Кривом Рогу.

Под ударом су се нашле две колоне са техником у Дњепропетровској области и Суми.

Међу погођеним објектима налазе се и складиште са америчким наоружањем у Броварима, складиште и железничка станица у Кременчугу, складишта у Нижину, Черниговска област, и Шостки, Сумска област.

Данас су украјински медији известили о експлозијама у Кијеву, Кијевској области и другим регионима. Ваздушна узбуна је током ноћи одјекивала широм земље.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне објекте, руска војска редовно изводи прецизне ударе на локације са припадницима војске, техником и плаћеницима, као и на инфраструктуру: енергетске објекте, индустрију одбране, војне команде и комуникације Украјине. Портпарол председника Дмитриј Песков више пута је нагласио да војска не циља стамбене објекте и социјалне установе.

Извор: РИА Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ