Свет

УДАРНО! Украјина напала руску ваздушну базу у Сирији (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Украјинска специјална јединица извела напад на руску ваздушну базу у Сирији

Специјална јединица Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине извела је свеобухватан напад на руску ваздушну базу у Сирији, јављају украјински медијски извори у специјалним службама. Кијев Пост је први објавио такву информацију 31. јула, а затим је исто пренео РБК-Украјина.

Према писању Кијев Поста, украјинска обавештајна група Химик је крајем јула напала руске војне положаје у Сирији. Циљ напада била је руска војна опрема у ваздушној бази Квајрес у провинцији Алеп. Публикација је дистрибуирала монтирани видео снимак који наводно приказује кључне моменте напада. Аутентичност снимка није потврђена.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

На почетку снимка одређена особа показује лист папира са симболом ГУР – летећа сова са мачем. Видео затим приказује напад на возило у покрету, за које се тврди да је руски мобилни систем за електронско ратовање.

На снимку се види црни дим, а није сасвим јасно да ли се аутомобил још креће. Затим видео поново приказује симбол ГУР-а са датумом 19/7/2024 и лансирање малог дрона.

Следећи део видео снимка, праћен симболом ГУР-а, приказује лет ваздушног објекта.

Главни део снимка је посвећен наводном нападу на аеродром (терен на снимку је сличан сателитским снимцима аеродрома Квајрес). У овом делу снимка нема симбола украјинске обавештајне службе, али се чује како неколико људи говори украјински. На временској ознаци 1:38, два комада муниције је избачено из дрона.

Кијев пост тврди да је ваздушна база нападнута 25. јула. Тог дана се сазнало да су се руски председник, Владимир Путин, и сиријски, Башар ел Асад, састали у Москви увече, 24. јула.

Њихов састанак је најављен када се Асад већ вратио у Сирију, пренео је лист Комерсант.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ